Nichols 22/23 10

Het was een vraag , of er een aantal! schippers beschikbaar was om een tien boten van de verhuurmaatschappij Nichols te varen van Bram ( net voorbij Carcassonne) naar Port de Lauragais.[ 13 enkele,2x dubbel, 2x 3dubbel en 1x 4dubbele sluis.] Voor wanneer? Morgen? Qui. Er zijn een aantal nederlandse schippers in de regio, dus die waren paraat. Het eten en drinken zou meer dan geregeld worden, ondanks dat, toch de hollandse bammetjes mee en wat xtra voor onderweg, je weet maar nooit!.
Wij met 3 van de Pays-Bas en 6 franse schippers. Hoorde waarom het allemaal zo urgent was, alle 10 de boten moesten direct uit Bram weg ivm onenigheid met de uitbaatster. Herman , gewend aan duwcombinatie van 185m! ging met de duwcombinatie aan de haal van 23 m, een boot was kapot dus die al dwarrelend voor de kop. Ruud, heeft een rondvaartboot in Le Somail en komt van een familie van zandzuigers op de Waal, hij op een Nichols met een zwembad erachter, hangend op knobbels zo van een aanhangwagen. Weliswaar leeg, maar met manouvreren ging de kop weg en het achterschip bleef ongeveer op zijn plek, met zijn ballastje erachter! Op de foto links is Herman met de "combinatie"rechts achter is Ruud en de voorste rechts was mijn verantwoording. En route lag ik voor Herman met een sleep verbinding om het geheel wat te strekken. Ach bloed kruipt waar?
Verder waren de "hollanders"weer veel te efficient, we liepen uit op de rest van de ploeg en dat betekende dat.. de lunchboot niet bij ons in de buurt was en wij dus onze noodrantsoenen hebben aangesproken. Leer voor de volgende keer!!. Overnacht in Castelnaudary ,ongeveer naast de boot met het proviand.. en de volgende dag door om de bootjes afteleveren.Passeerden het hoogste punt van canal du Midi met de Obelisque de Riquet Nu nog een etentje tegoed van Nichols Le Somail, voor het ongemak. Ga het melden wanneer het komt!

1 opmerking:

  1. Wat een verhaal weer:jullie beleven weer allerlei avonturen zo te lezen.Liefs van Jac.

    BeantwoordenVerwijderen