Bezoek aan de regio Bas- Armagnac,de Armagnac heeft de naam net zo eigenzinnig te zijn als de mensen in de Gascogne. Is waar, de productie is vooral in handen van onafhankelijke wijnboeren , stokers en éleveurs, die destillaten laten verouderen, mengen en verkopen.Ze bepalen zelf hoe de armagnac smaakt. Is wel een keur,*** is minimaal 1 jaar op eik, V.O. , V.S.O.P. of réserve minimum van 4jaar Hors d'Age ,Veille Reserve 5 jaar . Armagnac is vaak een mengsel uit verschillende districten en is optimaal na 20 tot 30 jaar! Geduld is een goede smaak..
De Hollanders zagen de handel in de 17de eeuw en de productie nam een grote vlucht. Zij voorzagen de boeren van zweeds koper voor de destilleerkolven en het eik uit de buurt zorgde voor vuur en vat.
Aan boord een Bas-Armagnac , du Chai De Soube uit 1998, geproefd uit de grote kast.
2018?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten