Bocholter Brouwerijmuseum, een waar verhaal over Mout en Wort en Hop en water en Wordt Bier. Het Mout maken is een proces op zich, later de Wort met de toegevoegde Hop ook. Belangrijke temperaturen en door de tijd heen werden de methoden verfijnder. Van 18de 19de en 20de eeuwse brouwtechnieken te zien in Bocholt. Hier zit al meer dan 250 jaar de Brouwerij van de familie Martens. Ondertussen gegroeid naar een volwassen bedrijf van 2100 Hltr per brouwsessie.
Hier het grote aandrijfwiel van de waterpomp.
Vroeger hoefden ze voor zuiver water maar 9.50m diep . Tegenwoordig zitten ze al tussen de 60m en 380!m diep om het goede water voor het brouwen te vinden
Jean Martens wilde de geschiedenis van het brouwproces vastleggen en dat is hem gelukt. Een verzameling van alles wat met bier te maken heeft. Verzameld in het oude gebouw van de brouwerij. geeft een inzicht over indeling, stookgedrag en erg,erg,erg, veel handarbeid van de mensen in dienst.
Wij hadden een prive gids voor ons 3-en. Veel geleerd!!