Kijk, mag ik jullie voorstellen: Buurman TEUN. We delen de ochtendboterham, in 3-en uiteraard, Bolder,Teun en ik. Een goed gesprek en dan kan de dag beginnen. Verder op de dag, nog even contact,al balkend,blaffend of zo maar een Aai. Denk toch dat tie verflucht wel straf is!Wordt tijd dat Johan weer aan boord komt.
Gisteren mijn uitje gehad naar de Gamma, vandaag was het Brandhout en Wild.
Om een uur of half 12 een roep uit het cafe, of ik kwam (zonder accordeon!). Stoel werd bijgeschoven, houten plankje op tafel en wat het moest zijn. IK koos voor de koffie. Verder op tafel Hazepate en Bloedworst met grof bruin brood en aanwezig wat trouwe bezoekers van het Oude Sashuis. Ik had wat wild besteld ,werd nu geleverd, met Breugheliaanse lunch erbij. Dikke plakken HazePate op dunne boterhammen en mooie verhalen. Voor het eerst Bloedworst gegeten! Alles heeft een eerste keer, en.. het viel mee. Lijkt een beetje op wat zoete pate en gelukkig was de worst erg vers, kan je zien aan het “darmpje” waar die ingepropt is,als die nog glanst ,is ze nog geen dag oud!! Zo leer je wat. Bereiding : De varkenskop met wat kruiden laten sudderen,daar maak je “kopvlees”van en de rest is het voor de Bloedworst. Verdere details bespaar ik jullie.Hoorde de bereiding NA dat ik het geten had. je moet niet altijd in de keuken willen kijken.
Gisteren mijn uitje gehad naar de Gamma, vandaag was het Brandhout en Wild.
Om een uur of half 12 een roep uit het cafe, of ik kwam (zonder accordeon!). Stoel werd bijgeschoven, houten plankje op tafel en wat het moest zijn. IK koos voor de koffie. Verder op tafel Hazepate en Bloedworst met grof bruin brood en aanwezig wat trouwe bezoekers van het Oude Sashuis. Ik had wat wild besteld ,werd nu geleverd, met Breugheliaanse lunch erbij. Dikke plakken HazePate op dunne boterhammen en mooie verhalen. Voor het eerst Bloedworst gegeten! Alles heeft een eerste keer, en.. het viel mee. Lijkt een beetje op wat zoete pate en gelukkig was de worst erg vers, kan je zien aan het “darmpje” waar die ingepropt is,als die nog glanst ,is ze nog geen dag oud!! Zo leer je wat. Bereiding : De varkenskop met wat kruiden laten sudderen,daar maak je “kopvlees”van en de rest is het voor de Bloedworst. Verdere details bespaar ik jullie.Hoorde de bereiding NA dat ik het geten had. je moet niet altijd in de keuken willen kijken.
Hout voor de kachel, zit een brandhoutverkoper in Astene, straat ongeveer bekend en we zouden gaan informeren voor 4 kuub, 2 voor de RR en 2 voor de vriendin van Lucas, Veronique.
Voordat we op weg gingen moest ik nog een bakje van de RR halen en kreeg ik wild konijn, al helemaal gaar gestoofd(in bier!). Erg aardig en het "kleine beetje "is voor 2 dagen.
In de landrover ,op weg, waren verschillende routes mogelijk, dacht dat we ze allemaal gehad hadden! Verkoper niet aanwezig, gaat gebeld worden.
Aan boord, kwast en verfpot stonden in de aanslag, bolder ook. Wilde graag naar buiten en ja dat gaat voor. Lopende langs de jachtjes, de eigenaar van de "Twijfelaar", was met zijn vloer bezig. Opmeten , thuis maken , aan boord installeren. Had al handen geschud en is een goede vriend van Lucas. Had een Wambrechies in de aanbieding, nieuwsgierig als ik ben , ga aan boord. Zit het Breugheliaanse team onder het regenzeil in de kuip!Te genieten
Bolder aan boord en ja , een heerlijke Wambrechies, op een been is het slecht lopen ,dus nog een (kleintje),tijd om verder te stappen. Denk dat de mannen met stevige benen van boord zijn gegaan!
Wij hebben met de RR ook in de haven van Wambrechies gelegen, verzamelen van de oud hollandse schepen voor het weekend van het Patrimoine,erfgoed, in Lille. Aan de haven zit een klein ambachtelijk brouwerijtje, met heel speciale jenever, de Wambrechies die in de aanbieding was. Ze houden hier van het oude Ambacht.